In De Drie Wijzen is een filiaal van artotheek De Zandberg gevestigd. De Zandberg is een artistieke werkplaats voor kunstenaars met een verstandelijke beperking.

Ze biedt professionele, geïndividualiseerde begeleiding en een aangepast kader om artistieke talenten maximaal te ontplooien. Dit concretiseert zich in het aanbieden van ruimte en tijd voor uitbouw eigen oeuvre (individueel werk), het organiseren van interne en/of externe workshops, de samenwerking met ‘reguliere’ kunstenaars, de mogelijkheid tot tentoonstellen, individueel en/of ‘inclusief’ en het leren verwerven van inzicht in alle aspecten van een artistiek traject.

De beste kunstwerken worden gekocht door musea, collectioneurs, liefhebbers, ... Daarnaast is er een artotheek waar een selectie van de beste werken verhuurd wordt. De kunstenaars helpen mee aan de exploitatie van de artotheek.

In de artotheekcollectie van De Zandberg zitten kunstwerken van kunstenaars uit De Zandberg en uit andere ateliers uit België en Nederland. Waaronder De Verfplek, De Beelderij, Veer-10, De Kaai, Campagn\'art, CEC La Hesse, De Herenplaats, het artistiek atelier van De Regenboog, Mariaheem, Oranje, ...

Jaarlijks selecteert een professionele jury nieuwe kunstwerken voor de artotheek. De kunstenaars uit De Zandberg bereiden dit voor door uit hun atelierwerk reeds de beste werken te kiezen. Deze worden aan de jury voorgelegd en indien mogelijk inhoudelijk verduidelijkt. De jury kiest uiteindelijk de beste werken om aan de artotheekcollectie toe te voegen.

Kunstwerken uit de andere ateliers worden geselecteerd op basis van het opgebouwd artistiek oeuvre van de kunstenaar.

EEN KUNSTWERK ONTLENEN IN DE DRIE WIJZEN?

Voor één jaar betaalt u €40 om lid te zijn van de artotheek. Hiervoor ontleent u één kunstwerk en kan u dit zo vaak omwisselen als u wenst.

De keuze voor een kunstwerk is zeer verschillend:
U kan kiezen voor het werk van een bepaalde kunstenaar.
Of u kiest specifiek voor een schilderij, tekening, keramisch werk, ets, linosnede, textiel, ...
Of u kiest een werk op basis van de kleur, uw ruimte, de afmeting, ...

Kom gerust langs voor meer informatie!

Artotheek De Zandberg | www.artotheek.be