Groep Ubuntu is een netwerkorganisatie ter ondersteuning van personen met een beperking en biedt een ruim en divers aanbod op vlak van wonen, werken en vorming en vrije tijd in de regio Zuid West-Vlaanderen.

Het woord Ubuntu is afkomstig uit een van de Bantudialecten van Afrika, en wordt uitgesproken als ‘Oeboentoe’.  Het is een Afrikaanse filosofie die ons een begrip biedt van onszelf in relatie met de wereld. Volgens Ubuntu, bestaat er een gemeenschappelijke band tussen ons allen en is het door deze band, door middel van onze interactie met onze medemensen dat we onze eigen kwaliteiten ontdekken. Een mens kan alleen mens worden door anderen. We bevestigen onze eigen menselijkheid als we die van anderen erkennen. Ubuntu verwijst naar wat je voor andere mensen doet. Het heeft te maken met hoe je anderen en jezelf ziet binnen relaties, je gezin, je familie en de gemeenschap. Ubuntu gaat naar de kern van het mens zijn! Je sterke kanten ten dienst stellen van anderen, je kwaliteiten delen met anderen.

Vanuit die Ubuntu-filosofie is Groep Ubuntu ervan overtuigd dat een persoon met een beperking ook het vermogen heeft om te creëren en hierdoor bijdraagt tot de ontwikkeling van de levenskwaliteit van anderen. Tergelijkertijd geniet hij of zij daardoor zelf ook van een hogere levenskwaliteit en voldoening. Groep Ubuntu gaat actief op zoek naar die mogelijkheden om talenten bij cliënten en medewerkers te ontwikkelen.

ONTHAAL GROEP UBUNTU
Blokkestraat 29A, 8550 Zwevegem | Tel +32 (0)56/64 60 62 | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.groepubuntu.org